vaistai.lt

Atnaujinta cezario pjūvio operacijų atlikimo tvarka, kai šios procedūros pageidauja pati gimdyvėAtsižvelgusi į Seimo narių, moterų teises ginančių organizacijų ir sveikatos priežiūros specialistų siūlymus, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pakeitė cezario pjūvio operacijų atlikimo tvarką, kai šios operacijos atliekamos ne dėl medicininių priežasčių, o pačių gimdyvių pageidavimu. Nuo šiol cezario pjūvio operacijos galės būti atliekamos ir nesant santykinių indikacijų, tokių kaip anksčiau buvę gimdymo sutrikimai arba padidintos rizikos socialiniai faktoriai, o po procedūros kilusių komplikacijų gydymas bus apmokamas Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis.

daugiau

Higienos institutas vadovaus savižudybių prevencijos koordinatorių darbui ir teiks reikalingą informacijąKaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), SAM, siekdama mažinti savižudybių ir mėginimų žudytis atvejų skaičių ir su tuo susijusius neigiamus padarinius, patvirtino Savižudybių prevencijos koordinavimo savivaldybėse tvarkos aprašą. Šis dokumentas padės efektyviau planuoti ir vykdyti savižudybių prevenciją savivaldybės lygmeniu, operatyviau reaguoti, nutikus savižudybei ar mėginimo žudytis atveju.

daugiau

Visuotinė naujagimių patikra: kodėl ji svarbi?Jau metus Lietuvoje vykdomas visuotinis naujagimių tikrinimas dėl 12 įgimtų retų ligų. Patikra atliekama nemokamai, o šių ligų tyrimai kompensuojami iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšų. Jie padeda sumažinti genetinių ligų keliamą grėsmę kūdikių sveikatai ir netgi gyvybei.

daugiau

Onkologinių ligų ankstyvajai diagnostikai plėtoti – 3 mln. eurųSveikatos apsaugos ministerija sausio 31 d. paskelbė kvietimą teikti projekto įgyvendinimo planą bandomajam onkologinių ligų ankstyvosios diagnostikos programų koordinavimo projektui, finansuojamam Europos Sąjungos lėšomis. Projekto tikslas – didinti onkologinių ligų ankstyvosios diagnostikos programų įgyvendinimo efektyvumą. Bendra Europos Sąjungos lėšomis finansuojamų investicijų suma sudaro 3 mln. Eur.

daugiau

Dėmesio! Sukčiai gali siūlyti lengvai parūpinti vaistų, kurie kitu atveju nėra taip paprastai prieinamiValstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) atkreipia dėmesį, kad paskutiniuoju metu tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos šalyse itin aktyviai veikia įvairūs sukčiai, siūlantys žmonėms įsigyti receptinių vaistų be recepto ar žadantys greitai ir lengvai parūpinti tų vaistų, kurių tiekimas yra sutrikęs. Netikėkite tokiais pažadais – greičiausiai įsigysite falsifikuotų vaistų ar apskritai neaiškios kilmės produktų.

daugiau

Žiemos maudynių palaikymo akcija, dedikuota sergantiesiems onkologine ligaVasario 4 d. minima Pasaulinė vėžio žinomumo diena. Šią dieną Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija POLA, besirūpinanti 47 tūkst. onkologinių pacientų ir jų šeimų, primena, kaip susirgus onkologine liga sergantiems svarbu nelikti vieniems, jausti palaikymą, bendrystę ir supratimą. Iššūkių kupiname ligos kelyje ypač svarbu jausti palaikymą iš skirtingų visuomenės grupių. Net 50-yje šeimų kasdien nuskamba diagnozė „vėžys“, kuri padalina gyvenimą į „iki“ ir „po“.

daugiau

Didinant visuomenės saugumą, policija bus geriau informuojama apie ginklų savininkų sveikatos būklęTrečiadienį, sausio 31 d., Sveikatos apsaugos ministerijoje susitikę vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sutarė, kad užtikrinant didesnį visuomenės saugumą, policija bus geriau informuojama apie ginklų savininkų sveikatos pokyčius. Susitikimo metu aptarti ir kiti klausimai, susiję su situacijomis, kai juose dalyvauja psichinį sutrikimą turintys asmenys.

daugiau

Valstybės institucijos, įstaigos ir savivaldybės koordinuos pastangas kovoje prieš savižudybesSiekdama mažinti savižudybių ir mėginimų žudytis atvejų skaičių ir su tuo susijusius neigiamus padarinius, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) patvirtino Savižudybių prevencijos koordinavimo savivaldybėse tvarkos aprašą. Šis dokumentas padės efektyviau planuoti ir vykdyti savižudybių prevenciją savivaldybės lygmeniu, operatyviau reaguoti, nutikus savižudybei ar mėginimo žudytis atveju.

daugiau

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė kviečia nemokamai išmėginti haloterapijos procedūrasŽiemos metu gausu virusinių susirgimų, peršalimo ligų. Ar esate girdėję, kad haloterapijos procedūros yra veiksminga priemonė tiek prevencijai, tiek sveikstant po ligų?

daugiau

Santaros klinikos tapo vienu iš referentinių EUROSPINE stuburo chirurgijos centrųVilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos pripažintos ir sertifikuotos kaip vienas iš aukščiausius kokybės standartus atitinkančių EUROSPINE stuburo chirurgijos referentinių centrų visoje Europoje. Pagal savo atliekamų operacijų skaičių ir sudėtingumą bei užtikrinamą gydymo kokybę šis centras konkuruoja su vokiečių, prancūzų, austrų, šveicarų ir kitomis garsiomis Europos klinikomis. Artimiausias kitas toks centras Baltijos ir Šiaurės Europos šalyse yra Stavangeryje, Norvegijoje. VUL Santaros klinikų stuburo chirurgiją atlieka du padaliniai: Santaros klinikų Vaikų ortopedijos ir traumatologijos skyrius ir Neurochirurgijos centras.

daugiau
61 - 70 iš 4734 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos